Nyheter

Kristine Hasle Øverby: En av ti kvinner å se opp for i shipping

YoungShip Oslos jury har plukket ut kandidater som har vist engasjement for bransjen og har vist gode lederegenskaper.

Juryen har bestått av styret i YoungShip Oslo, Per Esten Gjølmesli, daglig leder i Norse Insurance Broker, Marianne Aamodt, divisjonsdirektør i Clarksons Platou og Gaute Gjelsten, partner i Wikborg Rein.

De ti utvalgte kvinnene uttalte til Kapital hva som fikk dem til å velge shipping og hvorfor de har blitt i nettopp denne bransjen. Her kan du lese juryens begrunnelse for trekke frem henne og Hasle Øverbys egne kommentarer.

Jurybegrunnelse: Viser positiv holdning kombinert med ønsket om kunnskapsdeling mellom unge kollegaer. Støtter kolleger både i shipping og i eget nettverk og har en imponerende utvikling i karrieren.

"Jeg begynte å jobbe med shipping i 2005 da jeg startet i advokatfirmaet Wiersholm rett fra universitetet. Jeg hadde skrevet oppgave om sjøretten og ønsket å jobbe med saker som hadde et internasjonalt tilsnitt. I tiden opp mot finanskrisen var det et veldig aktivt marked for bygging, kjøp og salg av skip, og som ung advokatfullmektig ble jeg kastet ut på dypt vann. Etter seks år med teori på lesesalen syntes jeg det var utrolig gøy å jobbe med virkelige saker som involverte store skip, spennende closinger og møter med parter fra hele verden. I de senere årene har jeg faglig sett jobbet bredere og med større fokus på finansiering. Mange av klientene jeg jobber for i dag er relasjoner jeg har hatt mer eller mindre fra begynnelsen. Det er veldig mange hyggelige og dyktige folk i denne bransjen som jeg setter stor pris på å jobbe med!"

Ta kontakt med