Nyheter

Oslo Privacy Conference

Partner i Wiersholm, Rune Opdahl, innledet Oslo Privacy Conference med å fortelle at Wiersholm sammen med Abelia, har hatt et mål om å skape næringslivets personvernkonferanse. Den målsetningen ble definitivt innfridd i går da halvdagskonferansen ble avholdt Continental.

Oppmøtet vitnet om at vi er inne i den mest spennende tiden for personvernet så langt i historien. Fred-Arne Ødegaard, IKT-råd i EU-delegasjonen, presenterte den mangeartede digitale dagsorden fra Brussel.

Utfordringer og praksis tilknyttet kunde- og brukerdata hadde en viktig plass på programmet, med innlegg fra både kunde- og medlemsdirektør i Coop Geir Jostein Dyngeseth og Ingvild Næss og Marte Radmann i Schibsted, et selskap som selv har gått fra å være tradisjonelt mediehus til global IT-aktør. Evry ved Frode Bergland Bjørnstad og Kaare B. Martinussen ga publikum innsyn i hvilke teknologiske muligheter som finnes for overvåkning av ansatte, etterfulgt av Bjørn Erik Thon i Datatilsynet som fortalte hvor de rettslige skrankene mot overvåkning av ansatte går. Et mer praktisk innblikk delte Line Coll fra Statoil, da hun ga salen et innblikk i hvordan et av Norges største industrikonsern håndterer spenningen mellom kontroll og personvern på arbeidsplassen.

Partner i Wiersholm, Kyrre Eggen ledet den avsluttende paneldebatten. Eggen, som en av Norges fremste eksperter i prosedyre og vitneutspørring, lot hverken Coll, Thon, Martinussen eller Bjørnstad slippe unna de vanskelige, men relevante spørsmålene om dagens personvernsutfordringer på arbeidsplassen.

-Utviklingen innen personvernlovgivningen går ekstremt raskt, understreker Rune Opdahl, initiativtakeren bak OPC. -Med den imponerende oppslutningen og det store engasjementet som ble vist på gårdagens arrangement, vil Wiersholm følge opp relevante rettslige problemstillinger frem mot Oslo Privacy Conference 2017, avslutter han.