Nyheter

Wiersholm størst i Norge på transaksjoner i første halvår 2017

Wiersholm ligger øverst på Mergermarkets oversikt over transaksjoner i Norge målt i transaksjonsverdi, og på andreplass på antall.

I første halvår av 2017 var Wiersholm rådgiver i 24 transaksjoner i forbindelse med fusjoner og oppkjøp, med en samlet verdi på 7 801 millioner dollar. Blant disse finner vi noen av de største transaksjonene så langt i år, for eksempel salget av Visma i juni og Orklas salg av 50 % av Sapa til Hydro i juli. 

Til Dagens Næringsliv forteller Sverre Sandvik og Harald Hellebust om utviklingen markedsutviklingen første halvår av 2017 og om utsiktene fremover. – Det ser ut til å bli en god høst med mye aktivitet i transaksjonsmarkedet. Alt tyder på at den gode trenden vi har sett de siste årene vil fortsette, sier Hellebust til DN.  

Statistikken fra Mergermarket tar utgangspunkt i transaksjoner med en verdi over 5 millioner dollar, samt transaksjoner med konfidensiell verdi hvor target har en omsetning som overstiger 10 millioner dollar. Transaksjoner hvor andelen utgjør mindre enn 30 % blir kun inkludert hvis verdien er større enn 100 millioner dollar.

Hele rapporten og mer om utviklingen i det norske transaksjonsmarkedet kan leses her. 

Ta kontakt med

Klikk for detaljer

Christine Liæker Lindberg

Markeds- og kommunikasjonsdirektør Se full CV